Köpa begagnad dykarutrustning

%d0%b0%d0%b221Att köpa begagnad dykutrustning kan vara ett smart val om man är nybörjare och inte är redo att lägga ner många tusentals kronor på dyra kläder och instrument. Det kan dock vara vanskligt att köpa från privatmarknaden eftersom att man inte ofta vet vad det är man fått förrän man är nere under vattnet.

Många dykcentrum och butiker erbjuder försäljning av begagnade produkter, och att handla från dessa ställen kan vara klart gynnsamt eftersom den kunniga personalen då har testat alla delar och sett till att de verkligen fungerar. Du kan också få tips om vilken utrustning som skulle passa just dig och dina behov.

Dykcentret i Stockholm är exempelvis all begagnad utrustning servad med intyg och garanti, för din säkerhet som kund. Man kan även bli konsulterad genom att få utrustning som är inköpt på andra ställen utvärderad av personalen.

%d0%b0%d0%b222Om du ändå väljer att köpa din begagnade utrustning online, kan vi varmt rekommendera det skandinaviska dykarforumet Dykarna. Här samlas svenska, norska och danska dykare, alltifrån nybörjare till skickliga proffs, och diskuterar allt inom dykningsvärlden samt säljer begagnad utrustning sinsemellan från välkända varumärken. Under fliken Torget lägger besökarna upp sina annonser, där de antingen säljer eller önskar köpa specifika produkter.

På försäljningssidor av begagnade föremål, såsom Blocket eller Tradera kan man också hitta dykutrustning om man har tur, men det säger sig självt att det kan vara ganska riskabelt att köpa från privatmarknaden på detta sätt eftersom att du på intet sätt kan bli garanterad om produkternas pålitlighet. När det gäller den utrustning som krävs för dykning är det alltid att föredra att betala några kronor extra, om det innebär att du är hundra procent säker i vattnet. Speciellt som nybörjare, vill man inte behöva oroa sig över att något av instrumenten går sönder eller att våtdräkten läcker in vatten. Gör ordentlig research innan du köper begagnad utrustning!